Over ons

Andrzej Bartoszek, afkomstig uit de Poolse stad Katowice, heeft zijn talent niet in de minste omgeving kunnen ontplooien. Na zijn studie aan de Akademie voor Industriele Vormgeving (nu de Design Academy) te Eindhoven, kwam hij al snel in de internationale georiënteerde omgeving van Philips Design Center. Bij Philips werd hij omringd door een keur aan culturen.

”Ik heb de kans gekregen om mensen uit heel veel verschillende landen en culturen te leren kennen. Dat heeft mij als mens, maar ook als designer in een positieve zin beïnvloed. Mensen bekijken alles vanuit hun eigen invalshoek. Zo ontstaan verschillende interpretaties ten opzichte van hetzelfde design “probleem”. Maar uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: een eersteklas vernieuwend en functioneel product of omgeving met grote communicatieve eigenschappen in de markt zetten. En dat doen door een goed design met een link naar de klant te maken. Het gaat er niet om of dat ík het alleen mooi of goed vindt, maar of de beoogde eindgebruiker het zo zal ervaren”.

In 1985 opende hij zijn eigen ontwerpbureau in het centrum van Tilburg waar hij later versterking kreeg van Gemma.

Project Manager, Gemma Bartoszek heeft een brede internationale ervaring. Haar zakelijk inzicht, organisatorische capaciteiten, specifieke achtergrond en talent in „colour assessment” evenals haar kennis van kunst & design vormen een platform voor een uitstekende samenwerking, de projecten worden voorzien van hoogwaardige kleur en materiaal adviezen.

Gemma verzorgd op efficiënte wijze de communicatie tussen alle betrokken partijen waarbij korte communicatie lijnen en oog voor detail centraal staan.

Bartoszek & Bartoszek Design is een internationaal opererend ontwerp bureau gevestigd te Tilburg met meer dan 35 jaar ervaring in interieur architectuur en industrieel design.

Onze ontwerpen zijn herkenbaar aan de essenties in vorm, materiaaltoepassingen en functionele waarden. We hebben een uitgesproken filosofie over de definitie van een krachtig ontwerp. Onze ontwerpen zijn origineel, controversieel met een hoogwaardig duurzaam karakter en de vaak verrassende details dragen bij tot een krachtig, tijdloos en doeltreffend ontwerp.

De zoektocht naar perfecte balans tussen de praktische, communicatieve en esthetische elementen zijn van essentieel belang om een optimaal creatief resultaat te bereiken.

Het analyse traject, duidelijke doelstellingen en optimale interactie met de opdrachtgever staan aan de basis van een succesvol ontwerp. De vraag van de opdrachtgever en de functie van de locatie vormen het uitgangspunt van een inspirerend proces waarin wij met een open en intensieve communicatie onze opdrachtgevers introduceren in de wereld van Bartoszek & Bartoszek Design.

De wereld is continue in beweging waardoor de creatieve processen ook veranderen. De hedendaagse maatschappij creëert nieuwe kansen en mogelijkheden waarbij design een belangrijke rol vervult. Het Nieuwe Werken, digitalisering, de ongelimiteerde informatietoegang en veranderende communicatie methodes brengen nieuwe kansen met zich mee. Deze hedendaagse complexiteit vraagt om een efficiënte samenwerking met specialisten van verschillende disciplines.

De samenwerking met lichtspecialisten en interieurbouwers zijn een essentieel en inspirerend onderdeel in het ontwerp traject. Door deze krachtenbundeling, een symbiose van kennis van de allernieuwste technologieën, trends en ontwikkelingen worden nieuwe omgevingen en producten optimaal gecreëerd. Als gevolg ontstaat er een „emotional response” een gevoel dat mensen bij blijft. Of een design leuk of mooi is blijkt van onderschikt belang. Deze opinie lijkt controversieel, het gaat om het eindresultaat en de interactie van het design met de mens en de omgeving. Dit is wat wij bij Bartoszek & Bartoszek Design ambiëren en waarmee onze ontwerpen en ons bureau zich telkens wil onderscheiden.